Laksecurry

IMG 3769

Jeg er veldig glad i curry, hvem er ikke det forresten?  Jeg har oppskrift på flere ulike typer på bloggen, du finner dem HER.

Som så mange andre retter har curry kommet inn i det norske kjøkkenet de siste årene, og stammer opprinnelig fra India og Thailand, men har  opp igjennom spredt seg til hele Asia. Det er en fellesbetegnelse på forskjellige aromatiske retter med ulik styrkegrad. Kjennetegnet er at de inneholder forskjellig krydder og selvsagt curry.

Om du ikke har smakt curryretter må du være klar over at curryen som brukes er annerledes enn den karrien man f.eks. bruker i hvit saus til fiskeboller 🙂 I curryretter brukes currypaste som du finner i alle butikker i mange forskjellige merker og styrkegrader.

 

Curry paste red

Denne oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på den flotte bloggen til Trine. Jeg har tilføyd noen flere ingredienser, men ellers er det stort sett likt. Denne curryen er helt klart min favoritt blant curryer, den smaker helt utrolig godt rett og slett.

Jeg brukte en Salmalaks her, men du kan bruke den laksen du ønsker selvsagt. Styrkegraden regulerer du selv, jeg brukte 3 ts currypaste, neste gang bruker jeg kanskje 4. Det er i alle fall ikke for sterkt med 3 hvis du er redd for det.

 Ingredienser:

  • 1 pakke salmalaks eller Frøyalaks, ca 5-600 gram
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 søt paprika i strimler
  • 1 tommel frisk ingefær, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 pakke, ca 100-200 gram spinat
  • 1/2 squash i små terninger
  • 3-4 ts thai currypaste
  • 1 boks (400 ml) kokosmelk (ikke light)
  • 2 1/2 dl fiskekraft, for eksempel Jacobs
  • 1 ts fishsauce
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sukker
  • Saften av 1/2 – 1 lime
  • Koriander
  • Jasminris

 

Fremgangsmåte:

  • Del opp og fres løk og paprka i olje til det er blankt og mykt
  • Tilsett hvitløk, squash og chili og la det surre med et par minutter
  • Tilsett currypastaen og bland godt
  • La det surre 3-4 minutter
  • Tilsett kokosmelk og fiskekraft
  • Kok opp og la det småkoke 5-6 minutter
  • Smak til med fishsauce, soyasaus, sukker og limesaft
  • Mens curryen koker steker du laksen raskt i pannen, ca 2-3 minutter
  • Tilsett spinat i curryen og la den koke med  1-2 minutter
  • Hakk koriander og bland i curryen
  • Serveres med jasminris

 

Servering:

  • Ha curryen i dype tallerkener og legg laksebitene oppi
  • Ris serveres ved siden av
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *