Vegetarcurry med aubergine, kikerter, raita og naan

Fullsizeoutput 42dc

Jeg spiser vegetarmat ca 2 ganger per uke og da gjelder det å variere måten jeg serverer det på. Denne curryen er litt sterk, så hvis du ikke er så glad i sterk mat bør du være forsiktig med chilien og curryen i alle fall. Men om du derimot foretrekker skikkelig sterk mat bør du øke mengden.

Som tilbehør serverte jeg raita og naan, du finner oppskrift lenger ned i innlegget

Kokt ris synes jeg også hører sammen med denne type mat

 

Ingredienser:

  • 1 boks kokosmelk, ikke light
  • 1 løk i skiver
  • 5 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2-1 rød chili, finhakket
  • 2 ss frisk ingefær, revet
  • 4 ts rød currypaste
  • 1 boks hernetiske tomater
  • 1/2 søt paprika i små terninger
  • 1 aubergine i skiver
  • 1/2 agurk
  • 1 pakke kikerter
  • 1 ss fishsauce
  • 1/2 lime
  • litt sukker
  • frisk koriander hvis du liker

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginen i skiver, dryss på salt og la den svette i ca 10 minutter
  • Tørk av saltet
  • Ha olje i gryten og fres løken et par minutter
  • Tilsett chili, ingefær og hvitløk og la det frese med 1/2 minutt
  • Tilsett currypaste og bland godt
  • La det surre sammen et par minutter
  • Tilsett tomatboksen og kokosmelken
  • Tilsett paprika aubergine og kikerter
  • La curryen trekke ca 20 minutter til grønnsakene er ferdige
  • Smak til med fishsauce, lime og sukker
  • Dryss evt frisk koriander over

 

Tilbehør:

  1. Jasminris
  2. nanbrød
  3. raita

 

Raita:

Raita1 thumb

 

  • 1/2 boks gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater
  • litt purre
  • 1 neve mynte
  • litt spisskummen
  • salt og pepper
  • La den stå på benken i 20-30 minutter
 

Fremgangsmåte:

  • Riv akurken grovt, legg den i en bolle og dryss på litt salt
  • Klem ut vannet den har avgitt
  • Bland agurken med yoghurten
  • Finhakk resten av ingrediensene og bland oppi
  • Smak til med salt og pepper
  • La stå i kjøleskapet minst 1 time for at smakene skal få “satt seg”.

Naanbrød:

Naanbrd1 thumb

 
  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker
  • 450 g hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 egg
  • 2 ss smeltet smør

 

Fremgangsmåte:

  • Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
  • La bollen stå på benken noen minutter
  • Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett gjærblandingen
  • Tilsett så melk, egg, smør og yoghurt
  • Kjør i foodprosessor ca 10 minutter til du har en blank og smidig deig
  • La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 1 time (det går fint å la den heve lenger også)
  • Ha deigen ut på et melet underlag og tilsett evt mer mel hvis den er for løs
  • Del opp deigen og kjevle ut naanbrødene i den størrelsen du ønsker (jeg fikk 10 naanbrød av denne porsjonen)
  • Du kan smaksette dem etter ønske
  • Legg et klede over de ferdige brødene hvis du ikke skal servere dem umiddelbart

 

IMG 3606

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *