Reinsdyrburger med tyttebærrømme og syltet rødløk

IMG 3446

Reinsdyrkjøtt er det beste kjøttet jeg vet så det velger jeg ofte hvis vi skal ha en ekstra god middag.  Denne gangen har jeg altså laget burgere av reinsdyrkjøtt, og det ble helt nydelig rett og slett. Dette anbefaler jeg dere å prøve, det smaker virkelig mye bedre enn å kjøpe ferdige reinsdyrkaker på Super’n.

Hvis du er så heldig at du har en god lokal slakter kan du kjøpe bog og be han male det for deg så du slipper den jobben.

 

Ingredienser (4 burgere):

  • Reinsdyrkjøtt, f.eks. bog, entrecôte eller skav, 5-600 gram
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 6 einerbær, knust
  • 1/2 dl vann
  • Smør til steking
  • 1/2 boks seterrømme eller Rørosrømme
  • Rørte tyttebær, evt multer
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del reinsdyrkjøttet i terninger og mal det på kjøttkvern, evt foodprosessor
  • Rør inn krydder og vann, men ikke rør for lenge (deigen kan bli seig)
  • Del deigen i 4 og form til runde kaker, bruk former hvis du har
  • Lag dressing ved å blande rømme og tyttebær
  • Smak til med salt og pepper
  • Stek burgerne på sterk varme, ca 3-4 minutter på hver side
  • La dem hvile noen minutter før servering

 

Tilbehør:

 

IMG 3444

 

  •  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *