Ceviche med laks og torsk

Fullsizeoutput 42c7

Jeg har laget ceviche mange ganger, og alle smaker godt. Men jeg må likevel utrope denne utgaven som den aller beste, min soleklare favoritt! Bare prøv 🙂 Om du ønsker å prøve noen av de andre finner du dem på bloggen, for eksempel ceviche med  kveite , laksecevice og lakseceviche med mango.

Ingredienser:

  • 250 gram laks (jeg bruker salmalaks)
  • 250 gram torskefilét
  • 1 dl friskpresset sitronsaft
  • 2 dl friskpresset limejuice
  • 1/2-1 chili uten frø
  • 1/2 stor rødløk eller 1 liten
  • 2-3 hvitløkfedd (jeg bruker fersk hvitløk)
  • 1/4 agurk, skrelt
  • 1/2 mango
  • 2 vårløk
  • salt og pepper
  • frisk koriander
  • evt salat eller rekechips

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær laks og torsk i små terninger, ca 1×2 cm
  • Finhakk chili, hvitløk, rødløk, vårløk og agurk
  • Press saften ut av sitrusfruktene så du får totalt 2,5 – 3 dl

Ca 45-50 minutter før servering gjør du dette:

  • Bland forsiktig alle ingrediensene bortsett fra mango, koriander salt og pepper
  • Nå vil fisken «koke» i sitrussaften.
  • Det er viktig at fisken ikke marineres for lenge (ikke mer enn 50 minutter) ellers blir fisken overkokt
  • Rett før servering tilsettes finhakket mango, koriander, salt og pepper

 

Servering:

Her har du egentlig fritt spillerom. Denne gangen la jeg cevichen i cognacglass og la rekechips rundt. Ellers kan cevichen serveres på et stort salatblad, med baguetter eller lignende. FGjør det du har lyst til , godt blir det uansett

Fullsizeoutput 42c8

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *