dessert desserter Dessertkaker kaker

januar 18, 2018 at 10:30 am

Sjokolademoussekake med kjeksbunn

Fullsizeoutput 4256

Dette er en nydelig og samtidig enkel kake som passer godt å servere i et selskap. Jeg fikk inspirasjon til å lage kake med sjokolademousse på bloggen til Ida Gran Jansen, men laget min egen oppskrift ved blant annet å lage en annen bunn og tilsette appelsinskall i moussen. Jeg liker veldig godt appelsin sammen med sjokolade, derfor valgte jeg å gjøre det på denne måten.

Siden kaken har kjeksbunn kan man ikke mislykkes med den så den er «trygg». Den skal også  lages dagen før den skal serveres  og da slipper man stress med å ha «nybakt kake» på bordet.
Altså den perfekte selskapskake på alle måter.

Ingredienser:

Kjeksbunn

  • 1 pakke bixitkjeks
  • 1 liten neve salte peanøtter
  • 1/2 ts salt
  • 100 gram smeltet usaltet smør

Sjokolademousse:

  • 4 plater gelantin eller gelantinpulver
  • 2 dl melk
  • 2 plater lys kokesjokolade (200 gram), hakket
  • 1 plate mørk kokesjokolade (100 gram), hakket
  • Finrevet skall av 2 appelsiner
  • 1 liten boks kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

  • Kle en springform (22-24 cm) med bakepapir både i bunnen og langs sidene
  • Kjør kjeksen i en blender til det blir finknust
  • Bland inn smeltet smør
  • Trykk blandingen ned i bunnen av formen
  • Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet
  • Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann og la dem ligge ca 10 minutter
  • Varm melk og sukker i en kjele til kokepunktet
  • Trekk kjelen av varmen
  • Klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem inn i den varme melkeblandingen
  • Hell denne blandingen over hakket sjokolade og la det stå et par minutter før du rører godt sammen
  • Rør inn appelsinskallet og bland godt
  • Rør inn salt
  • Pisk kremfløten til myk krem og bland den godt sammen med sjokoladeblandingen
  • Hell moussen over kjeksbunnen i springformen (moussen er ganske flytende, men vil stivne etterhvert)
  • Sett kaken i kjøleskapet minst 4 timer, men helst natten over
  • Pynt for eksempel kaken med friske bringebær, sitronmelisse og litt melis

Et godt tips:

 
  • 1 time før du skal ta kaken ut av formen setter du den i fryseren, da er det lettere å få fine kanter på kaken
  • Etter 1 time i fryseren løsner du forsiktig kantene og bunnen på formen
  • Dra av bakepapiret som er på sidene av kaken og legg kaken over på et fat
Fullsizeoutput 4238
Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× to = 14

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *