Vaniljeis med salt karamell

Fullsizeoutput 428e

Dette er rett og slett en vidunderlig dessert for oss som er glad i salt karamell. Og skal man gjøre det enkelt kjøper man isen ferdig i butikken, det er virkelig mange gode å velge mellom. Men den salte karamellen må man selvsagt lage selv. Det er flere måter å lage det på, men jeg fortrekker den som er gjengitt nedenfor.

Et annet tips er å ha salt karamell på riskrem i stedet for bærsaus, det smaker rett og slett fantastisk. Dette fikk jeg servert på restaurant Chez Colin i Oslo og bare måtte lage det selv et par dager senere. Bare prøv!

Ingredienser:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 75 gram usaltet smør
  • 2 ts maldonsalt

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt sukkeret til karamell på middels til sterk varme
  • Ikke rør mens sukkeret smelter
  • Sukkeret skal få en lys gylden farge
  • Tilsett litt og litt fløte under omrøring
  • Rør inn smør og kok videre i ca 10 minutter på svak varme til det tykner
  • Rør inn salt til slutt
  • Dersom sausen blir for tykk kan du varme den forsiktig opp igjen og tilsette mer fløte
Fullsizeoutput 428d

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *