Risotto med laks og epler

IMG 3121

Risotto er en favoritt, men vel og merke når den er god. Jeg har fått servert mange måltider med dårlig risotto, og det gjør at jeg er litt redd for å bestille denne retten når jeg er på restaurant. Men jeg har også fått servert praktfull risotto og da er det virkelig helt nydelig. Selv har jeg en oppskrift på bloggen som jeg synes er helt perfekt, dere kan jo prøve den hvis dere ikke allerede har gjort det.

Risottoen dere får oppskrift på her ble til ved at jeg tok utgangspunkt i den andre oppskriften og tilsatte en del ulike ingredienser jeg hadde i kjøleskapet. Risotto egner seg godt til å prøve med nye sammensetninger, det blir godt uansett bare man er nøye på tilberedningstiden.

 

Ingredienser:

  • Ca 200 gram risottoris
  • 2 sjalottløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1/4 squash
  • 3 ss olje
  • 3,5 dl kyllingbuljong
  • 1,5 dl eplemost
  • 2 ss fnhakket vårløk eller purre
  • ca 1 dl revet parmesan
  • ca 1 ss smør
  • skall av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • ca 600 gram laksefilét, gjerne salmalaks
  • 2 ss smør
  • 2 epler

 

Fremgangsmåte risottoris:

  • Surr sjalottløk, stangselleri og squash i olje på middels varme til løken er myk, men ikke brun
  • Tilsett risen og la den surre med et minutt mens du rører slik at risen blir blandet med løkblandingen
  • Hell på eplemosten og la den fordampe mens du rører
  • Hell på kraft så det står akkurat over risen
Fullsizeoutput 4235
  • La den surre på middels varme til risen har absorbert væsken
  • Når den har drukket nesten alt heller du på en ny omgang med kraft
  • Slik fortsetter du til all kraften er brukt opp
  • Tilsett hakket vårløk/ purre
  • Du trenger ikke røre hele tiden, men pass på at risottoen ikke setter seg fast i bunnen
  • Riskornene må ikke røres i stykker så vær forsiktig
  • Rør inn finrevet sitronskall, sitronsaft og parmesan

 

Laksen:

  • Del laksen i store terninger og stek i smør eller olje et par minutter
  • Dryss på salt og pepper
  • Ta opp fisken og hold varm
  • Stek epler i tynne båter i smør/ olje

 

Servering:

  • Anrett risotto i en dyp tallerken og legg over laks og epler

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *