Saftig og god ambrosiakake

IMG 3108

 

Jeg vet ikke hvorfor denne kaken kalles ambrosiakake når den like gjerne kunne hete appelsinkake. Men det er i alle fall en gammel og kjent kake som de fleste har spist en eller annen gang. Jeg er egentlig ikke så glad i kaker, men når jeg først skal bake det foretrekker jeg de som er friske og fruktige i smaken, og det er denne kaken.

For å få tips om oppskrift lette jeg på nettet, men jeg tror aldri eg har blitt så forvirret noen gang av en kakeoppskrift. Her var det store forskjeller både i ingredienser og fremgangsmåte. Denne kaken er derfor en blanding av flere oppskrifter og litt fri fantasi fra min side også. Så da kan jeg vel kalle den for min egen oppskrift da.

 

Ingredienser:

  • 150 gram usaltet smør (smeltet og avkjølt)
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • revet skall av 1 1/2 appelsin, kun det gule
  • saft av 1/2 appelsin

 

Glasur:

  • 2 dl malis
  • ca 2 ss friskpresset appelsinsaft (pass på at det ikke blir for tynt)

 

Pynt:

  • Revet appelsinsaft eller apsikat

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt og avkjøl smøret
  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme
  • Vend dette inn i eggedosisen
  • Vend inn revet appelsinskall
  • Rør inn det avkjølte smøret
  • Ha deigen i en rund form , ca 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen
  • Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i ca 40-45 minutter til den får fin brunfarge
  • Avkjøl kaken i formen
Fullsizeoutput 4208
  • Fjern deretter bakepapiret og legg kaken på et passende fat
  • Rør sammen melis og appelsinsaft til en passende tykk glasur
  • Smør glasuren på toppen av kaken og la det gjerne renne litt ned på sidene
  • Dryss over revet appelsinskall eller apsikat
  • Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet

 

Tips:

  • Det går fint å fryse kaken, men uten glasur. Fryser du den med glasur så vil glasuren sprekke når den blir tint

Fullsizeoutput 420a

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *