fisk hovedretter kveite

november 13, 2017 at 10:28 am

Pannestekt kveitefilét med rotmos og grønnsaker

IMG 2919

 

Kveite er blant de beste fiskene jeg vet – vel og merke hvis den ikke er for tørr. Jeg har spist utallige tørre kveitemiddager, både hjemme og på restaurant.Men det virker som jeg nå har klart å finne akkurat den riktige tilberedningstiden slik at den blir soft og smakfull. Tørr kveite derimot er som sagflis.

Jeg valgte å bruke rotmos som tilbehør denne gangen, og her kan du i grunnen bruke de grønnsakene du vil. Jeg brukte de jeg fant i kjøleskapet og det var:

 

  • 4 Poteter
  • 3 Gulrøtter
  • 1/4 Purre
  • 1 liten løk
  • 1/2 sellerirot
  • 1 persillerot

Fremgangsmåte:

  • Del grønnsakene i biter eller skiver og kok dem ca 30 minutter eller til de er myke.
  • Hell av vannet og damp dem tørre.
  • Mos dem med en «potetmoser»
  • Tilsett ca 1/2 boks med rømme
  • Tilsett ca 1 ss smør
  • Smak til med salt og pepper og evt annet krydder

Øvrig tilbehør

– Valborggulrøtter i fine farger som jeg kokte opp og lot småkoke et par minutter slik at de fortsatt var crispy

– 8 cherrytomater  delt i to og 1 skrelt eple i båter

  • Ha olje i en ildfast form og legg tomatene og eplet i formen
  • Dryss over salt og pepper
  • Bak i ovnen 10-12 minutter

 

Kveiten:

  • Ta kveiten ut av kjøleskapet ca 30 minutter før den skal tilberedes
  • Dryss over salt og pepper
  • Ha olje og litt smør i pannen og la den bli skikkelig varm
  • Brun kveiten ca 3 minutter ved relativt høy varme
  • Skru ned varmen og snu fisken forsiktig
  • Stek ca 1 minutt på den andre siden

IMG 2917

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


4 − = en

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *