Ovnsbakte grønnsaker med kyllingklubber

IMG 2601

 

Høsten altså – det er en fantastisk årstid for oss som elsker god mat 🙂

Det finnes vel ikke noe bedre i hele verden enn ferske rotgrønnsaker som nettopp er tatt opp av jorden? Det er kanskje det aller beste jeg vet og jeg bruker det hele tiden når det er i sesong. Jeg bruker det i gryter, i ovnsretter og i salater – jeg bruker det i grunnen til alt mulig.

Noen ganger bruker jeg grønnsakene som selvstendige retter og andre ganger bruker jeg dem som tilbehør. I denne retten bakte jeg en haug forskjellige rotgrønnsaker + noen tomater og serverte det sammen med små kyllinglår, eller kyllingklubber som de også kalles. Jeg laget virkelig mye og regnet med at dette var middag for 2 dager. Men sånn gikk det ikke, vi klarte å spise opp alt sammen – og jeg skjønner virkelig ikke at det er mulig.

Retten kan serveres alene uten kyllingen, den smaker fortreffelig da også 🙂

I denne retten kan man bruke de grønnsakene man vil, poenget er at det er friske rotgrønnsaker. Jeg brukte:

 

  • 1/2 kålrot
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 pastinakk
  • 3 middels store gulrøtter
  • 2-3 beter, gul, hvit og rød
  • 1/4 purre, hakket
  • 1 stor rødløk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • perlepoteter eller andre små poteter
  • 5 cherrytomater delt i to
  • friske urter, hakket
  • rapsolje
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Skrell grønnsakene og del dem i terninger, prøv å få omtrent samme størrelse på terningene
  • Perlepotetene skal være hele, men bruker du andre poteter kan du dele dem i 4
  • Ha olje i et ildfast fat
  • Fordel grønnsakene, utenom tomatene,  i fatet og bland godt
  • Dryss over salt og pepper, bland
  • Hell over litt mer olje
IMG 2593
  • Sett fatet midt i ovnen og bak det i ca 35-40 minutter
IMG 2597
  • Krydre kyllingklubbene med salt og pepper og evt annet krydder
  • Brun dem i olje ved middels varme til de får fin farge
  • Ta fatet med grønnsaker ut av ovnen
  • Legg over tomatene og kyllingklubbene
IMG 2599
  • Dryss over litt flere hakkede urter
  • Sett fatet inn i ovnen igjen og la det bake ca 10-15 minutter
  • Kjenn på grønnsakene underveis, det er viktig at de ikke blir for myke

 

Jeg serverte dette med en saus laget av creme fraiche og sweet chilisaus, det smakte utmerket ved siden av

IMG 2602

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *