bakst bakverk epler gjærbakst Kanelsnurrer

oktober 20, 2017 at 10:50 am

Deilige eplesnurrer

Fullsizeoutput 40ca

Nå som høsten er her øser naturen alt mulig godt over oss. Epler for eksempel, de norske eplene smaker jo så utrolig mye bedre enn utenlandske. Lurer på hvorfor . Når de norske eplene er modne bruker jeg dem til mye forskjellig: Du finner mange oppskrifter med norske epler på bloggen, både desserter, kaker, marmelader osv. Jeg har også oppskrifter hvor jeg bruker epler i sauser, stuinger og som tilbehør til for eksempel ribbe. Epler passer i grunnen til det meste synes jeg.

Denne gangen har jeg altså brukt eplene i gjærbakst og det er virkelig helt nydelig det også. Så man trenger ikke bare lage kanelsnurrer, eplesnurrer er minst like godt.

Vil minne om en viktig ting når det gjelder gjærbakst, elt deigen lenge og la den heve lenge også.

Denne oppskriften gir ca 20 eplesnurrer:

 

Ingredienser:

  • ca 650 g hvetemel
  • 3 1/2 dl  melk
  • 1/2 pakke gjær, gjerne den røde typen, men det er ikke nødvendig
  • 100 g sukker
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1/4 ts salt
  • 1 egg
  • 100 g usaltet smør i terninger

 

Fyll:

  • 100 g romtemperert usaltet smør
  • 75 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 2 epler i små terninger
  • 2 dl rosiner
  • saft av 1/2 sitron

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene til deigen med unntak av smøret, i bakebollen.
  • Elte deigen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca 10 minutter
  • Tilsett deretter smøret i små terninger litt etter litt slik at det blir eltet godt inn i deigen (ca 10-15 minutter)
  • Sett bakebollen på benken og la den heve under plast i ca 1 1/2 time
  • Mens deigen hever lager du fyllet
  • Eplene skreller og deler du først når du skal bake ut deigen
  • Ha den ferdighevede deigen på benken og kjevle den ut til et rektangel på ca 75×35 cm
  • Bre smørkremen jevnt utover leiven og fordel eplebiter og rosiner over
IMG 2744
IMG 2745
  • Rull sammen deigen til en jevn, fast pølse
  • Skjær pølsen opp i 20 jevnstore leiver
  • Legg snurrene på et bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under et klede i ca 30 minutter
Fullsizeoutput 40c9
  • Pensle med sammenpisket egg og strø over perlesukker
  • Stekes ved 225 grader på midterste rille i ca 15 minutter (over og undervarme)
IMG 2750

 

Egner seg godt å fryse

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


− fire = 2

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *