Selleri- og persillerotsuppe med epler

Fullsizeoutput 40a9

Da er det tid for suppe på bloggen igjen! Jeg er en skikkelig suppeelsker og spiser suppe minst en gang i uken, gjerne oftere. Det er jo så utrolig mange gode supper. Og så kan man ta det man har lyst til , koke og purére og vips har man en ny suppe ingen har smakt før. Det er en haug suppeoppskrifter på bloggen, vet ikke hvor mange, men jeg vil tro at det i alle fall er 75. Du finner noen av dem HER.

I denne suppen har jeg brukt flere av de utrolig gode rotgrønnsakene vi har nå på høsten og smaken ble helt fabelaktig. Og tenk så sunn som den er! Jeg anbefaler virkelig at dere prøver denne. Oppskriften holder som middag til minst 4 personer, er du småspist holder det til 6. Den er super å varme opp og den kan også fryses.

Som garnityr kan du bruke små kyllingboller, pølser, skinke, bacon eller bare gå for vegetarutgaven. Da kan du bruke stangselleri, tomater og epler som garnityr. Mmmmm.

 

Ingredienser:

500 gram sellerirot i terninger

150 gram persillerot i terninger

2 sjalottløk, hakket

4 mandelpoteter i terninger

1/4 purre, hakket

3 middels gulrøtter i terninger

litt urter hvis du har

1,5 dl eplemost

6 dl grønnsaksbuljong

2,5 dl melk

1,5 dl matfløte eller rømme

salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Skrell og del grønnsakene i terninger

hakk løk, purre og evt urter

Ha dette i en gryte og surr i olje ca 5 minutter

Tilsett 6 dl buljong og eplemost

La koke under lokk ca 30 minutter

Purér suppen med en stavmikser

Tilsett melk og fløte eller rømme til suppen har passe konsistens

 

Garnityr

1 stilk stangselleri i små terninger

1 eple i terninger

3 lammepølser i terninger

Surr dette i olje til det blir varmt

 

Servering:

Ha suppe i serveringsboller og legg garnityren over

Ringle over litt god olje

Serveres med godt brød eller det du har lyst på

Fullsizeoutput 40a8

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *