kjøtt, saus svin

september 8, 2017 at 8:54 am

Svinefilét med skinke, asparges og appelsinsaus

IMG 1077

Dette er ordentlig digg mat og sausen er virkelig et kapittel for seg. Den er for det første knallgod og for det andre proppfull av syndige kalorier. Kan jo ikke bli bedre enn det

Jeg har pakket svinefiléten inn i skinke, urter og mozarellaost før jeg stekte den, det kan jeg virkelig anbefale.

Svinefilét kan lett  bli for tørr synes jeg, så det er viktig at den ikke steker for lenge. Kjernetemperaturen bør ligge på ca 68 grader, og vær OBS på at den fortsetter å «steke» etter at du har tatt den ut av ovnen. Du bør derfor ta den ut når steketermometeret viser ca 64 grader, da vil den ha ca 68-70 grader etter 20 minutters hviletid. Det er også viktig at kjøttet har romtemperatur når du setter det i ovnen og at steketemperaturen ikke er for høy.

Alt kjøtt bør hvile ca 15-20 minutter etter stekingen ellers siver kjøttkraften ut når du skjærer i det og det blir tørt og smakløst.

 

Ingredienser:

  • indre- eller ytrefilét av svin, ca 200 g per person
  • havsalt og nykvernet pepper
  • skinke, gjerne Serranoskinke for der er skivene store
  • 1 pakke mozarellaost
  • diverse urter, salvie, basilikum el.l.
  • smør eller olje til steking

 

 Fremgangsmåte:

  • Brun fileten på alle sider
  • Legg skinkeskiver på en fjøl
  • Plassér filètent oppå skinken
  • Legg mozarella og urter oppå filéten
Fullsizeoutput 3dc7
  • Pakk skinken rundt filéten
Fullsizeoutput 3dc9
  • Legg dette over i et ildfast fat
  • Sett stekeovnen på 160 grader over- og undervarme
  • Sett inn steketermometer
  • Stek til steketermomemeteret viser 65 grader
  • La kjøttet hvile i 20 minutter dekket av aluminiumsfolie før du skjærer det opp
Fullsizeoutput 3dcb
Serveres med asparges eller de grønnsakene du foretrekker

 

Appelsin- og fløtesaus

  • 2 1/2 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 dl kjøttbuljong
  • 2 fedd hvitløk
  • noen estragonblader, hakket – evt krydder
  • salt og pepper
  • Ha alle ingrediensene i kjelen og kok opp. La det småkoke så det har kokt inn til ca 1/3.
  • Tilsett gjerne 1 ss smør før servering

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


4 + = tolv

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *