oksekjøtt tradisjonsmat

august 28, 2017 at 9:04 am

Margben – en gammel favoritt

Fullsizeoutput 3ea2

Jeg har alltid elsket å gnage på bein og margbein er det beste av alt. Når jeg  koker kraftbein eller lager oksehalegryte sloss datteren min og jeg om å få suge på beina. Margen smaker helt fantastisk synes jeg

På restauranter har jeg fått servert margbein som tilbehør til en eller annen kjøttrett, men aldri fått servert det som selvstendig rett selv om jeg vet at det finnes.

Da jeg så at Helles Kitchen hadde laget margbein var jeg kjapp til å besøke Annies på Mathallen for å få tak i noen. Men jeg har nå spurt min lokale slaker, Ertnes i Moss, og han har lovet å skaffe meg margben når jeg ber om det :-)

Jada, jeg vet nok at flere muligens synes det høres ekkelt ut, men jeg elsker det i alle fall. Og dessuten er det så enkelt, det tar bare ca 20 minutter å bake dem i ovnen. Hvordan man gjør det er en smak sak. Jeg foretrekker det helt enkelt med bare et dryss av salt og pepper, men jeg har også laget det med urter slik det ble gjort på Helles Kitchen.

Min måte å gjøre dette på er:

Bestill margben delt på langs hos slakteren

Når du får dem i hus kan du sette dem i et ildfast fat med hrovt salt ibunnen (for at de skal stå stødigere)

Så kan du lage en krydderblanding av fersk timian, flaksalt, nykvernet pepper, sitronskall og revet hvitløk og legge dette over margflatene

IMG 1690

 

Som nevnt tidligere foretrekker jeg kun å ha på litt salt og pepper

Deretter setter du margbeina i forvarmet ovn, 200 grader i ca 20 minutter

Følg med så ikke margen smelter vekk

Fullsizeoutput 3ee3

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× seks = 6

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *