bakst bakverk gjærbakst rundstykker

august 25, 2017 at 9:17 am

Små fine rundstykker

Fullsizeoutput 4038

Disse rundstykkene er supre som tilbehør til suppe eller på tapasbordet, men litt for små til å kunne kalles frokostrundstykker. De er supergode og det er lett å spise altfor mange :-)

Jeg liker å ha forskjellige typer rundstykker i fryseren, da har man noe for enhver anledning. Dessuten går det kjempefort å tine dem opp.

Denne oppskriften gir ca 60 minirundstykker

 

Ingredienser:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 7 dl fingervarmt vann

 

Fremgangsmåte:

  • Ha ingrediensene i bakebollen
  • Elt deigen godt sammen, laveste hastighet ca 12-14 minutter
  • Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1 time
  • Hvelv deigen på bakebordet
  • Elt den sammen et par ganger
  • Rull deigen ut i tynne remser og del remsene i små rundstykker, ca 60 stk
  • Del med kjøkkenhåndkle eller plastfolie og etterhev ca 30 minutter
  • Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme
  • Stek rundstykkene nederst i ovnen i ca 15 minutter
  • Avkjøles på rist
  • Fine å fryse

Fullsizeoutput 4037

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× 2 = to

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *