Blomkålris

Fullsizeoutput 4007

I det siste har jeg blitt fullstendig  hekta på blomkålris, det er så ekstremt godt – noe av det beste jeg vet. Og i tillegg er det jo så sunt. Jeg bruker blomkålris i stedet for ris, cous cous og lignende tilbehør. Det passer til alt, både kjøtt, fisk og vegetar. På bildet serverer jeg det som tilbehør til en vegetargryte. Om du ikke har prøvd det før så vil jeg på det sterkeste anbefale at du prøver det, det er nemlig fort gjort.

Du kan lage din egen «vri» på blomkålris, jeg tilsetter bl.a. ganske mye parmesan, men det kan du utelate eller bruke noe annet i stedet. Du lager den akkurat som du vil.

Blomkålris er jo også lavkarbo, fiberrik og har en god del B og C-vitamin, noe som selvfølgelig er en fordel. Men det er ikke bare derfor jeg velger blomkålris, det handler rett og slett om smak.

For barnefamilier er det også en fin måte å få barn til å spise grønnsaker på, for det er vel fortsatt slik at enkelte barn ikke liker grønnsaker.

Jeg skal lage blomkålris i dag også, blitt skikkelig henfallen altså 🙂

 

  Ingredienser:

IMG 1961

  • 1 blomkålhode
  • saft av 1 sitron
  • 2 hvitløkfedd
  • Persille eller andre urter
  • 1 vårløk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • Parmesanost

 

Fremgangsmåte:

  • Rens blomkålhodet og riv det på et rivjern
  • Ha bitene i en bolle og skvis over saften av en sitron
  • Finhakk hvitløk, vårløk og persille og bland inn sammen med salt og pepper
  • Smelt smør og olje i stekepannen og stek blomkålblandingen på middels varme, ca 7-8 minutter
Fullsizeoutput 4009
  • På slutten av steketiden tilsettes ønsket mengde parmesan

IMG 1970

Fullsizeoutput 4008

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *