Panerte kyllinglår med rømme- og eplesaus

IMG 1102

Dette er en rett jeg virkelig kan anbefale , det smaker deilig med det litt syrlige tilbehøret synes jeg. Med en enkel salat ved siden av er det  en perfekt middagsrett nå på sommeren. Man kan selvsagt spise den ellers i året også da 🙂 Men for meg er det blitt en sommerrett av en eller nnen grunn.

Jeg kjøper alltid kvalitetskylling selv om det koster noen kroner mer så er det absolutt verdt det.

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts karri
  • 1 ts paprikapulver
  • 3 ss panko eller strøkavring
  • 2-3 syrlige epler
  • 4 kyllinglår av god kvalitet
  • Olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Visp sammen eggene og pensle over kyllinglårene
  • Bland sammen resten av ingrediensene og vend kyllinglårene i blandingen
  • Ha olivenolje og litt smør i en ildfast form
  • Legg lårene i formen
  • Dryss over resten av pankoblandingen om det er noe igjen
  • Legg eplebåter rundt kyllingen
 IMG 1101
  • Stek kyllngen i ca 50 minutter

 

Rømme- og eplesaus:

  • 1 boks lettrømme eller creme fraiche
  • 2 ss sweet chilisauce
  • 1 revet eple
  • 1 ss hakket estragon eller persille
  • Bland det hele sammen og la det trekke ca 30 minutter før servering

 

Jeg serverer denne retten med en enkel salat og pasta, men tilbehøret kan selvsagt endres etter smak og behag. Sausen serverer jeg i en skål ved siden av.

IMG 1103

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *