bakst loff

juli 15, 2017 at 9:51 am

Enkel loff til reker

fullsizeoutput_3d6c.jpeg

Loff

Jeg har flere oppskrifter på loff, du finner en HER en  HER og en HER. Det som kjennetegner denne oppskriften er at den er veldig enkel og kjapp, og dessuten veldig god. Sprø skorpe har den også. I det siste har jeg begynt å bake denne loffen når vi skal ha reker eller andre skalldyr og det er en veldig bra kombo synes jeg.

Jeg har brukt tørrgjær i denne loffen, men du kan selvsagt bruke vanlig gjær også.

Det går veldig bra å fryse den og når du skal tine den lar du den bare ligge på benken til den er nesten tint og deretter setter du den i stekovnen noen minutter. Da blir den nesten som nybakt med skikkelig sprø skorpe.

Fullsizeoutput 3dd0

Opskriften gir 2 loff

 

  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 7 dl vann, lunkent

 

Fremgangsmåte:

  • Ha melet i eltebollen og tilsett salt og tørrgjær
  • Ha i vannet og elt deigen sammen i ca 12 minutter på laveste hastighet
  • Dekk så bollen med plastfolie og la den heve i ca 1 time
  • Smør 2 brødformer på ca 1 1/2 liter med formfett
  • Ha deigen på bakebordet og del den i to like store deler
  • Forme dem til 2 brød og legg dem i formene
  • Smør brødene med kalt vann
  • Dekk formene med plastfolie og la dem etterheve i ca 45 minutter
  • Sett stekovnen på 220 grader
  • Stek loffene på nest nederste rille i 35-40 minutter til de er gyllenbrune på toppen
  • Avkjøles på rist

Fullsizeoutput 3d6c

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


6 − seks =

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *