Rekepasta med crème fraîche

Fullsizeoutput 3c2c

Dette er en enkel pastarett som smaker deilig. Her kan du boltre deg i ulike pastatyper og velge akkurat det du har lyst på . Selv hadde jeg en pakke Rana Girosoli som jeg brukte, men det var bare tilfeldig. Bruk penne eller spaghetti eller det du har i skapet.

Det som er viktigst her er rekene. Aller best blir det selvsagt med ferske reker, men til nød kan du bruke hermetiske. Bruk i såfall noen med god kvalitet.

 

Ingredienser:

  • Ca 1/2 kg ferske reker
  • Pasta etter ønske
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1 gulrot i småterninger
  • 1/4 squash i små terninger
  • 2-3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stor  bifftomat, kun kjøttet i små terninger
  • noen stilker frisk basilikum
  • 3 ss crème fraîche
  • 3 dl fiskekraft (fiskefond av skalldyr er fin å bruke hvis du ikke har kraft)
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • salt og pepper
  • parmesan

 

Fremgangsmåte:

  • Rens rekene og sett til side
  • Kok pasta etter anvisning på pakken
  • Del opp grønnsakene og surr dem i olje i pannen et par minutter
  • Tilsett kraft, crème fraîche og sitronsaft
  • La det surre videre i noen minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett frisk basilikum
  • Tilsett rekene, bland godt og la dem bli gjennomvarme

Fullsizeoutput 3c30

  • Tilsett pastaen og bland godt
  • Høvle over godt med parmesan og pynt med basilikum
  • Serveres evt med godt brød

Fullsizeoutput 3c2e

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *