pasta sjømat skalldyr

juni 21, 2017 at 9:12 am

Rekepasta med crème fraîche

Fullsizeoutput 3c2c

Dette er en enkel pastarett som smaker deilig. Her kan du boltre deg i ulike pastatyper og velge akkurat det du har lyst på . Selv hadde jeg en pakke Rana Girosoli som jeg brukte, men det var bare tilfeldig. Bruk penne eller spaghetti eller det du har i skapet.

Det som er viktigst her er rekene. Aller best blir det selvsagt med ferske reker, men til nød kan du bruke hermetiske. Bruk i såfall noen med god kvalitet.

 

Ingredienser:

  • Ca 1/2 kg ferske reker
  • Pasta etter ønske
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1 gulrot i småterninger
  • 1/4 squash i små terninger
  • 2-3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stor  bifftomat, kun kjøttet i små terninger
  • noen stilker frisk basilikum
  • 3 ss crème fraîche
  • 3 dl fiskekraft (fiskefond av skalldyr er fin å bruke hvis du ikke har kraft)
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • salt og pepper
  • parmesan

 

Fremgangsmåte:

  • Rens rekene og sett til side
  • Kok pasta etter anvisning på pakken
  • Del opp grønnsakene og surr dem i olje i pannen et par minutter
  • Tilsett kraft, crème fraîche og sitronsaft
  • La det surre videre i noen minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett frisk basilikum
  • Tilsett rekene, bland godt og la dem bli gjennomvarme

Fullsizeoutput 3c30

  • Tilsett pastaen og bland godt
  • Høvle over godt med parmesan og pynt med basilikum
  • Serveres evt med godt brød

Fullsizeoutput 3c2e

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


8 − = fire

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *