Mommos deilige mandelkake

Fullsizeoutput 3b8f

Denne kaken kalles også Suksesskake, men jeg er vant med at den kalles mandelkake. Denne spiste jeg mye av i oppveksten og den har jeg selv laget mange ganger etter at jeg ble voksen. Den er jo rett og slett farlig god, og det er ikke ofte det blir nødvendig å kaste rester som ikke blir spist opp. Den ser ikke spesielt fancy og god ut, men allikevel er min erfaring at det er denne kaken som forsvinner først dersom man har flere kaker å by på.

 

Mandelbunn:

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandler (trenger ikke skålde dem)

 

Krem:

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g mykt smør

 

Evt sjokolade til å drysse på kaken

 

Fremgangsmåte:

  • Pisk eggehvitene stive
  • Bland melis og mandler
  • Vend dette forsiktig inn i eggehviten
  • Smør en form, ca 24 cm i diameter
  • Hell kakerøren i formen
  • Stek kaken ved 170 grader over/ undervarme i ca 40 minutter
  • Avkjøl kaken

 

Kremen

  • Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker
  • Hell over i en kjele
  • Varm opp over middels varme
  • Rør hele tiden
  • Etter en stund tykner kremen
  • Ta deretter kjelen av platen og ha over i en bolle
  • Avkjøl
  • Når kremen er avkjølt rører du inn mykt smør
  • Rør godt slik at du får en helt glatt krem
  • Sett kremen tilbake i kjøleskapet så den tykner
  • Legg kakebunnen på et fat og bre kremen over
  • Dryss gjerne revet sjokolade over

Fullsizeoutput 3b8d

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *