grønnsaker vegetar

juni 14, 2017 at 11:20 am

Panert halloumi med rå og stekte grønnsaker

Fullsizeoutput 3bbd

Dette er virkelig snadder, en fabelaktig god vegetarrett. Et lite tips – det er lett å forspise seg så vær forsiktig! Et annet tips – bor du i nærheten av Sverige lønner det seg å kjøpe halloumi der, den koster en brøkdel av hva den koster i Norge.

Halloumi er en kypriotisk saueost som de siste årene har fått et stort bruksområde her i landet, spesielt i vegetarisk kosthold. Men den er også kjempefin å bruke som tilbehør til fisk eller kjøtt i kombinasjon med andre grønnsaker. For eksempel smaker den fabelaktig sammen med aubergine.

Halloumi er fin å bruke som erstatning for kjøtt også, for eksempel som halloumiburger eller halloumiwrap – kjempegodt. I denne retten har jeg brukt den som erstatter for kyllingfilét, og det smakte altså helt utmerket.

Når det gjelder grønnsakene så valgte jeg å kombinere både stekte og rå grønnsaker, det viste seg å være et godt valg! Jeg valgte å steke squash, grønne asparges, rødløk , paprika og pak choy (bok choy)

Fullsizeoutput 3bb9

Du kan selvsagt bruke andre grønnsaker, men jeg synes i alle fall at disse passet veldig godt. Kjenner du ikke til pak choy (bok choy) så er det en asiatisk kålvekst som brukes mye i salater f.eks.. Denne gangen valgte jeg altså å steke den, det smakte veldig bra og annerledes enn i rå tilstand.

Fullsizeoutput 3bc2

 

Ingredienser:

Stekte grønnsaker:

  • 4 stk grønne asparges
  • 1/2 liten rød paprika i skiver
  • 1/2 rødløk i skiver
  • 2 pak choy
  • 1/4 squash i skiver

Brun de raskt så de fortsatt er crunchy når de skal spises

 

Rå grønnsaker:

  • God salat
  • 2 tomater i terninger
  • 1/4 agurk i terninger
  • 10 svarte oliven uten sten, delt i to
  • 10 store kapers med stilk (kan bruke andre også)

Fullsizeoutput 3bbb

 

Panert halloumi:

IMG 1127

  • Skjær halloumi i skiver
  • Vend skivene i sammenvispet egg
  • Vend dem deretter i brødrasp eller panko
  • Stek dem raskt i olje, bare 1 minutt ellers blir de som tyggegummi

 

Servering:

  • Legg salat og de rå grønnsakene på et fat eller tallerken
  • Legg de stekte grønnsakene over
  • Plassér stekt halloumi på toppen
  • Ringle over en vinagrette med olje og sitroneddik
  • Servér evt en dressing og godt brød ved siden av

Fullsizeoutput 3bbf

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


tre + = 4

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *