poteter salat tilbehør vegetar

mai 18, 2017 at 10:03 am

Fargerik potetsalat med bønner

Fullsizeoutput 3915

I dag får dere oppskrift på en potetsalat som både smaker godt og ser fin ut. Den kan spises som tilbehør til kjøtt eller fisk, men er også utmerket som et selvstendig måltid.

Jeg vil anbefale at dere bruker enten morenepoteter eller amandinepoteter i denne retten, men du gjør selvsagt som du selv vil. Det er imidlertid viktig at potetene er litt faste i konsistensen og ikke går i stykker under koking eller når de skjæres opp.

Jeg bruker feldsalatmix her fordi den har forskjellig farge på bladene slik at det ser finere ut

Jeg bruker stort sett økologiske produkter

 

Ingredienser:

  • 1 pakke feldsalatmix (eller annen salat)
  • 1pakke kidneybeans
  • 1/2 pakke grønne soyabønner (edamamebønner)
  • 8-10 cherrytomater delt i to
  • 1/4 agurk i terninger
  • 8 amandinepoteter
  • 1 sjalottløk, hakket
  • Salt og pepper
  • evt annet krydder
  • friske urter hvis du har
  • Vinaigrette (oppskrift nedenfor)

 

Fremgangsmåte:

  • Kok potetene og avkjøl
  • Fordel salaten på et fat
  • Tin edamamebønnene og gi dem et oppkok. Avkjøl
  • Skyll kidneybønnene
  • Fordel bønnene over salaten
  • Fordel løk, tomat og agurk over
  • Skjær potetene i skiver
  • Fordel potetene på toppen
  • Dryss over krydder
  • Hell over vinaigrette
  • Bland salaten forsiktig sammen

 

Vinaigrette:

  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss eddik, feks balsamico med aprikos og fersken <3
  • 1 klype flaksalt
  • 1 klype grovkvernet pepper
  • Om du bruker nøytral eddik kan du tilsette
  • 1 ts dijonsennep og 1 ts honning

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


tre × 5 =

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *