Lakselasagne med creme fraîshe

IMG 0114

Denne lakselasagnen er litt annerledes enn andre jeg lager siden jeg ikke har brukt tomatsaus. Jeg bruker i stedet creme fraishe og spinat som hovedingredienser i sausen, noe som smaker utrolig godt.

Men den aller største fordelen er at den lages på null time. Selve tilberedningsprosessen tar bare 10 – 15 minutter, og deretter lager den seg selv i stekeovnen i løpet av 20-30 minutter.

Det er viktig at den får stå på benken 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen, da «setter» den seg og det blir lettere å skjære den i pene stykker.

Du finner oppskrift på min andre lakselasagne HER.

 

Ingredienser 4 personer:

  • Laksefilét
  • 1 boks Crème Fraîche
  • 1 pakke spinat
  • 2 løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 vårløk i skiver
  • 1 neve bladpersille, grovhakket
  • Lasagneplater
  • Revet mozarella
  • Litt parmesan
  • salt, pepper og muskat
  • Smør

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær opp løk, hvitløk og vårløk og surr det i smør til det blir mykt
  • Tilsett spinat og la den surre med til den faller sammen
IMG 0111
  • Tilsett creme fraishe
IMG 0112
  • La dette surre sammen noen minutter
  • Tilsett bladpersille
  • Smak til med salt, pepper og muskat
  • Tilsett evt litt fiskefond
  • Smør en ildfast form
  • Legg laksefilétene i bunnen av formen
  • Dekk den med lasagneplater
  • Deretter spinatsausen
  • Fortsett med dette i 2-3 lag
  • Dryss revet mozarella og litt parmesan på toppen
  • Legg en skje smør på toppen og dryss over litt oreganokrydder
  • Stek lasagnen midt i ovnen i 20-30 minutter eller til osten har blitt gylden
Serevér gjerne en grønn salat ved siden av 🙂

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Lakselasagne med creme fraîshe”

  1. En fantastisk god Lakselasagne som gjorde lykke blant Nordstrandsdamene i går! Hovedingrediensene Salmalaks, spinat og Creme fraiche var en fin kombinasjon. Alltid lett å følge dine oppskrifter. Her får du også vist dine pedagogiske evner. Denne retten er en sikker vinner, og den kommer til å bli en gjenganger på mitt kjøkken.

Leave a Reply to Torill Anita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *