Forrett med dillkrem og røkelaks

Fullsizeoutput 36a7

Denne forretten har jeg laget flere ganger, og fant den i sin tid på nettet. Opp igjennom har jeg endret den og tilpasset den til min egen smak og behov.

Den er superenkel og rask å lage og fin å servere når man skal ha mange gjester.

Man kan velge om man vil servere kremen på crostini eller i en porsjonsskål og ha crostinier ved siden av. Retten passer også fint som en liten aperitiff til velkomstdrinken, men da bør de være mindre.

Oppskriften under er beregnet til 4, men det er bare å gange opp i forhold til hvor mange gjester du skal servere.

 

Ingredienser:

  • 4 ristede loffskiver
  • Olivenolje
  • 100 gram røkt laks, finhakket
  • 4 skiver røkt laks
  • 1 pakke Snøfrisk dillost
  • 1 ss creme fraishe
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 1-2 ss dill, hakket
  • Svart pepper
  • Lakserogn
  • Sitronbåter til pynt

 

Fremgangsmåte:

  • Drypp olivenolje på loffskivene og rist dem i ovnen til de er sprø
  • Rør sammen ost, creme fraishe og sitronsaft til du får en jevn blanding
  • Tilsett finhakket laks og dill
  • Rør det hele forsiktig sammen
  • Smak til med pepper og evt mer dill eller sitron
  • Fordel dillkremen oppå loffskivene (Om du bruker vanlig loff bør du dele skivene på skrå som du ser på bildet nedenfor)
  • Pynt skivene med laks, sitronbåt, dill og litt lakserogn

Fullsizeoutput 315c

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *