Hjemmelagde fiskeboller i spicy saus

IMG 2179

Jeg har aldri vært glad i hermetikk  så fiskeboller står ikke på bordet hos oss særlig ofte. Men nå har jeg altså servert det, noe  Wenche i GMN  har “skylden” for. Jeg fant en oppskrift hvor hun hadde gitt vanlige fiskeboller et  løft og tilsatt sweet chilisaus i sausen. Det hørtes så godt ut, men «problemet» var fiskebollene. Jeg ville ikke bruke hermetiske så da måtte jeg lage dem selv. Om du ikke ønsker å lage dem selv så bruker du selvsagt hermetiske eller vacumpakkede.

Når man velger fisk bør man velge fersk torsk eller sei, ikke frossen. Grunnen til det er at når fisken blir frosset mister den mye av  bindevevet sitt, og det er viktig at fisken har bindevev så den kan binde væske.

 

Hjemmelagde fiskeboller:

  • Ca 600 gram fersk torskefilet, evt sei
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ss potetmel
  • 1 eggehvite
  • ca 4 dl H-melk

 

Fremgangsmåte:

  • NB! Alle ingrediensene må være kalde
  • Skjær fisken i biter
  • Ha fisk og salt i foodprosessoren og bland farsen
  • Tilsett krydder, potetmel og eggehvite og kjør videre til farsen er seig
  • Tilsett mek litt etter litt slik at farsen absorberer væsken før du tilsetter mer
  • Form fiskeboller på samme måte som du former kjøttkaker
  • Kok opp 1 liter vann med 2 fiskebuljongterninger
  • Skru ned varmen og la fiskebllene trekke i 10-15 minutter

 

Ingredienser til retten:

  • Hjemmelagde fiskeboller eller en boks/ pakke
  • 1 boks hermetiske reker eller 500 gram ferske som du skreller selv
  • 3 ss smør
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl helmelk + 1 dl rekefraft eller 6 dl helmelk
  • 3-4 ss sweet chilisaus eller hvor sterk du ønsker den
  • Salt og pepper
  • 1 neve dill
  • 1/2 pakke frosne grønne erter

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret og surr finhakket løk til den er blank
  • Rør inn melet og spe med melk til passende konsistens
  • La sausen trekke ca 10 minutter
  • Smak til salt, pepper og chilisaus
  • Legg i fiskebollene og kok opp
  • Tilsett frosne erter og la det trekke med i ca 5 minutter
  • Rekene tilsettes rett før servering
  • Dryss rikelig med dill over
  • Broccoli og gulrøtter smaker godt til

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *