Marinert kylling med spicy tomatsaus

IMG 0072

Om du er glad i kylling og liker litt spicy mat så bør du prøve denne retten. Du bestemmer selv hvor spicy du vil ha den så her er det ingen grenser.

Retten er rask å tilberede, men det tar litt tid å marinere kyllingen. Tomatsausen bør også småkoke ca 1 time. Men selve arbeidsprosessen er fort gjort.

 

Tomatsausen:

 

IMG 0071

 

  • 1 rødløk i skiver
  • 1 fennikel i skiver
  • 3 gulrøtter i små terninger
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 boks hele cherrytomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 3-4 ss soyasaus
  • Salt og pepper
  • Grønnsaksfond
  • cayennepepper
  • chiliflak
  • evt litt vann

 

Fremgangsmåte:

  • Del grønnsakene og ha dem i en panne eller gryte med olivenolje
  • La grønnsakene surre 10-15 minutter til de er myke og blanke
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med krydder
  • La surre på ovnen i 50-60 minutter

 

Kyllingen:

  • Kyllingfilét, ca 150-200 gram per person
  • 1/2 flaske hoisinsaus eller så mye at det dekker kyllingen

 

Fremgangsmåte:

  • Del kyllingfilétene i skiver og legg dem i en bolle
  • Hell over så mye hoisinsaus at det dekker kyllingen
  • La dette stå i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne lenger
  • Vend på kyllingen noen ganger under marineringen
  • Ha litt olje i pannen og tilsett kyllingen (prøv å skrape av mest mulig av marinaden)
  • La kyllingen surre noen minutter
  • Tilsett marinaden og surr videre til mesteparten har kokt inn

 

Retten kan serveres med for eksempel pasta eller ris og en grønn salat ved siden av

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *