Laksesalat med rognkjeksrogn

IMG 4390

Dette er enda en variant hvor jeg har brukt salmalaks som forrett. Det som er annerledes her er at jeg serverer den med rognkjeksrogn og at laksen er laget i form og blandet sammen med mango- og avocado.. Disse formene får man kjøpt i ulike størrelser og fasonger på Jernia. Rognkjeksrognen kan selvsagt byttes ut med for eksempel lakserogn.

Andre eksempler hvor jeg har brukt laks i formene finner du HER  (lakseceviche) og HER (laksetartar)

Denne forretten lager du på et blunk og den ser fin ut, så det er en takknemlig rett å velge når man skal ha selskap

 

Ingredienser:

  • 1 liten salmalaks (om du bruker annen laks må den fryses før den spises)
  • 1/2 moden melon
  • 1 moden avocado
  • god olivenolje
  • frisk dill
  • gressløk
  • 1 sjalottløk
  • salt og pepper

Garniyr: Rognkjeksrogn, lakserogn el.l.

 

Fremgangsmåte:

  • Tørk laksen og del den i små biter
  • Del mango og avocado i små biter
  • Hakk sjalottløken
  • Tilsett olivenolje og bland den forsiktig inn
  • Tilsett dill og gressløk
  • Smak til med salt og pepper og litt limesaft
  • Ha laksesalaten opp i formene og press forsiktig ned med en skje
  • Sett i kjøleskapet en times tid før den skal spises
  • Løft formene forsiktig av
IMG 4385

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *