Torsk med pinjekjerner og søtpotetmos

IMG 4378

Denne er enda en nydelig torskerett. Finnes det egentlig noen bedre fisk enn torsk, tro? Når den er fersk så er den helt smashing, og det er jo så mange tilberedningsmåter også. Denne gangen hentet jeg inspirasjon hos en annen matblogg, men laget min egen vri på den.

Denne retten er beregnet til 2 storspisere eller 4 småspisere:

Ingredienser:

  • 500 g torskefilét uten skinn og ben
  • salt og pepper
  • 1,5 pose pinjekjerner
  • Skall av 1/2 sitron + 3 ss av saften
  • 1 ss olivenolje
  • Kruspersille, finhakket

 

Søtpotetmos

  • 2 søtpoteter i terninger
  • 3 mandelpoteter i terninger
  • 1 rød chili uten frø
  • 1/2 lime, presset
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Legg torskefiléten i en smurt ildfast form
  • Krydre med salt og pepper
  • Bland sammen:
  • Pinjekjerner, hakket
  • sitronsaft
  • sitronskall
  • persille
  • olivenolje
  • Fordel dette over torsken som et lokk
  • Bakes midt i ovnen ved 200 grader ca 15 minutter til fisken flaker seg

Søtpotetmos:

  • Ha søtpoteter og poteter i kjelen
  • Kok dem sammen med chili til de er myke
  • Mos det hele sammen til en puré
  • Smak til med salt og pepper
  • Tilsett smøret

Tilbehør:

Ved siden av serverte jeg en balsamicoreduksjon, det smakte ypperlig. Men du kan bruke rødvinssaus, soyasaus eller det du måtte ønske.

Jeg serverte også lettkokte sukkererter og sprøstekte baconbiter som jeg drysset over.

IMG 4379

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *