Halloumi som tilbehør til gratinerte auberginer

IMG 2115

Jeg er veldig glad i vegetarmat og spiser det gjerne flere ganger i uken. Noe av det jeg liker aller best er auberine i en eller annen form, og i det siste har jeg også blitt kjent med halloumi som jeg falt pladask for.

Halloumi er en kypriotisk saueost som er et supert alternativ til kjøtt eller kylling på grunn av den faste konsistensen. Den kan både grilles og stekes i panne uten at den flyter ut.

Bruksområder er for eksempel halloumi som hamburger i stedet for vanlig hamburger, det smaker helt nydelig sammen med tzatziki eller en rømmedressing servert med burgerbrød, stekte poteter og tomater. Det er virkelig snadder.

Ellers passer halloumi i salater eller som tilbehør til de fleste retter.

Det er viktig at man tilbereder den riktig, dvs man steker den aldri på forhånd, den må tilberedes rett før den skal spises ellers smaker den som gummi. Bruk høy varme og stek den noen minutter på hver side til den har fått en fin farge.

 

 Ingredienser:

  • 2 store auberginer
  • 1 pk kikerter Go Green
  • 10 sjampinjong, evt annen sopp, i små biter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1/2 squash i biter
  • 2 gulrøtter i biter
  • bladpersille og basilikum, hakket
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • parmesan
  • panko
  • 1 pakke halloumi

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Del auberginene på langs og grav ut innmaten
  • Finhakk dette
  • Finhakk sopp, løk og hvitløk
  • Ha auberginekjøttet, sopp,squash,gulrøtter, løk og hvitløk i pannen og surr det i olje
  • Skyll kikertene og ha det i pannen
  • Tilsett tomater og tomatpuré
  • Tilsett urtene
  • La det småkoke ca 30 minutter til en fyldig saus
  • Fyll dette i de tomme aubergineskallene
  • Topp det hele med parmesan og panko
  • Stekes midt i ovnen ca 30 minutter til det er gyldent

Mens auberginen står i ovnen steker du halloumien.

IMG 5811

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *