Ovnsbakt torskefilét med sjampinjong, bacon og grønnsaker

IMG 5803

Så kan jeg endelig spise favorittfisken min igjen 🙂 Man skal jo helst ikke spise torsk i måneder som ikke har bokstaven R i navnet, men nå er det oktober og fritt fram heldigvis.

Denne retten er veldig enkel og rask siden både fisk, grønnsaker og poteter bakes i ovnen samtidig. Jeg hadde ingen saus til denne retten, det var unødvendig synes jeg. Men om jeg skulle hatt noe ville jeg valgt soyasmør – det smaker så godt til torsk.

Ingredienser:

  • Renskåret torskefilét, ca 200 gram per person
  • Morene- eller små mandelpoteter delt i to
  • 4 gulrøtter i skiver
  • 2 sjalottløk i kløfter
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 squash i biter
  • 10-12 cherrytomater, delt i to
  • 5 sjampinjonger i biter
  • 3 skiver bacon i biter
  • Rapsolje
  • Salt og pepper
  • Timian
  • 1/2 sitron i båter

 

Fremgangsmåte:

  • Ha poteter, løk og gulrøtter i en ildfast form
  • Hell over rapsolje og krydre med salt, pepper og timian
  • Sett i ovnen og bak dette i 35 minutter
  • Mens grønnsakene bakes i ovnen deler du torskefiléten i stykker og drysser på salt
  • La den ligge med saltet i ca 10 inutter før du tørker det av
  • Krydre så med salt og pepper
  • Legg torsken i et  ildfast fat og legg sitronbåter rundt fisken
  • Ta grønnsakene ut av ovnen og tilsett tomater og squash
  • Sett tilbake i ovnen sammen med fiskeformen
  • Bak dette i ovnen i ca 10 minutter til fisken flaker seg og grønnsakene er møre
  • Imens steker du sjampinjong i en panne sammen med bacon og hvitløk
  • Anrett på tallerken med ruccolasalat.

IMG 5805

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *