Ceviche med kveite

IMG 5397

Ceviche er egentlig en rett som stammer fra Sør-Amerika og går ut på at rå fisk «koker» i sitrus.  Jeg har laget det mange ganger med både laks og torsk, men denne gangen har jeg prøvd med kveite. Det ble virkelig en innertier, jeg synes faktisk kveiten passer enda bedre i denne retten enn både laks og torsk. Men fisken må være helt fersk. Før du bruker den må du fryse den ned i 24 timer, da dør nemlig eventuelle parasitter og man unngår infeksjoner.

Som tilbehør kan man servere for eksempel toast eller nachos

Oppskrift på lakseceviche finner du HER.

 

Ingredienser:

  • 400 gram kveitefilét
  • 1/2 dl olivenolje
  • saften av 2 lime og 1/2 sitron
  • revet skall av 1 lime
  • 1 rød chili, hakket
  • 3 vårløk, hakket
  • 1/4 agurk i små terninger
  • 1 bunt frisk koriander, hakket + noen hele blader
  • salt og nykvernet pepper
  • avokado i små terninger
  • ruccola
  • granateplekjerner

 

Fremgangsmåte:

  • Tin opp den frosne filéten
  • Skjær den i terninger eller skiver
  • Ha dette i en bolle eller på et fat
  • Visp sammen limesaft, limeskall, sitronsaft og olivenolje
  • Hell denne marinaden over fisken
  • La den marineres i kjøleskapet til den blir hvit og ser kokt ut, ca 1 time
  • Fordel litt ruccola på tallerkener
  • Fordél fisken over ruccolaen
  • Dryss over chili, vårløk, agurk, avocado og koriander
  • Krydre med salt og pepper
  • Dryss på noen granateplekjerner

 

IMG 5394

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på nettet under NRK-Mat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *