Vegetarlasagne med masse deilig aubergine

IMG 4788

Jeg elsker aubergine og bruker det ofte, så jeg prøver stadig å finne nye måter å bruke den på. Den passer til alt mulig synes jeg, i gryter, i gratenger, stekt og bakt, alt med aubergine er godt etter min mening. Og som alt annet med aubergine synes jeg denne retten smakte nydelig 🙂

Jeg tror du vil synes det samme 🙂

Du finner andre retter med aubergine HER. 

 

Ingredienser:

  • 3 auberginer delt i skiver på langs
  • 2 bokser gode tomater
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 1 boks kidneybønner
  • 2-3 ss balsamicoeddik
  • 1  rødløk i skiver
  • 1 gul squash i skiver
  • 3 hvitløkfedd
  • ca 150 gram revet parmesan
  • 1 pakke fersk mozarella
  • litt panko eller griljermel
  • Lasagneplater, antall etter eget ønske
  • diverse friske urter, jeg brukte basilikum, persille og oregano (Bruk det du har)
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginen i skiver på langs
  • Legg dem utover på kjøkkenpapir og strø over salt (trekker ut bitterstoffene)
  • La dem stå i ca 20 minutter og svette, tørk deretter godt av dem
  • Del opp grønnsakene, bortsett fra aubergine, og surr dem i olivenolje til det er mykt
  • Tilsett tomater, bønner, tomatpuré og urter
  • La surre i ca 15-20 minutter
  • Smak til med krydder
  • Smør en form med olivenolje og legg tomatblandingen i bunnen
  • Legg deretter et lag aubergineskiver
IMG 4776
  • Dryss over parmesanost
  • Legg over lasagneplater
  • Legg på et lag av tomatblandingen igjen, deretter aubergineskiver
IMG 4777
IMG 4779
  • Del den ferske mozarellaen i skiver og legg over
  • Fortsett til du har brukt opp alt
  • Dryss et lag revet parmesan på toppen og dryss over panko og litt oreganokrydder
IMG 4781
  • Stekes i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter
Jeg serverte lasagnen med to enkle og gode sauser.
IMG 4783

Den hvite sausen består av

  • 1/2 boks creme fraishe
  • saft og skall av 1/2 økologisk sitron
  • litt dill
  • salt og pepper

 

Den andre sausen består av:

  • 1 avocado
  • 1/2 pakke fetaost
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 4 sherrytomater, finhakket
  • forskjellige friske urter, basilikum, estragon, persille
  • 3 ss god olivenolje
  • saft av 1/2 sitron

Mos avocado og fetaost sammen og tilsett de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

IMG 4786

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *