Enkel blomkålsuppe

IMG 2029

Fersk blomkål som er tatt opp av jorden for bare noen timer siden, det må man jo bare spise.  Denne utgaven av blomkålsuppe er rask å lage og smaker kjempegodt. Det tar ikke lenger tid å lage den enn om du bruker pulver fra pose tror jeg og smaken er selvsagt noe helt annet.

Du kan gjerne bruke sprøstekt skinke i stedet for bacon og du kan servere den ved siden av i stedet for å drysse det i suppen.

Jeg har flere andre blomkålsupper som er litt mer tidkrevende, du finner dem på bloggen HER.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

 

Ingredienser:

IMG 4583

  • 2 middels store blomkålhoder
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 8 dl kyllingfond utblandet eller kraft
  • 2 dl matfløte eller melk
  • 2 vårløk, strimlet
  • 150 gram bacon i biter
  • salt og pepper
  • bladpersille, hakket

 

Fremgångsmåte:

  • Rens og vask blomkålen og del den i buketter, skjær også stilken i biter
  • Kok opp kraft og matfløte/ melk
  • Tilsett blomkål og løk
  • La det småkoke 10-15 minutter til blomkålen er helt mør
  • På slutten av koketiden tilsetter du vårløken
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser
  • Smak til med salt og pepper
  • Mens blomkålen koker sprøsteker du baconet
  • Ha suppen i dype tallerkener
  • Dryss baconbiter over eller server ved siden av
  • Finhakket persille på toppen
  • Ringle evt litt god olivenilje over

Serveres med godt brød eller rundstykker

IMG 4586

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *