Diverse

juli 27, 2016 at 8:37 am

Sommerkylling

IMG 0229

Dette er en deilig kylling som er helt ukomplisert å lage og som i tillegg smaker helt nydelig av estragon, fløte og sennep. Jeg brukte en stor kylling i denne retten slik jeg alltid gjør, jeg liker best å spise kylling som jeg tror har hatt et godt liv.

Det er viktig at du smaker deg fram og tilsetter mer sennep, urter og krydder på slutten av tilberedningstiden

 

Ingredienser:

  • 1stor kylling
  • 1 neve frisk estragon, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 3-4 ss dijonsennep
  • 1/2 økologisk sitron, skall og saft
  • 12 små nypoteter
  • 1 boks fløte
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 bunt vårløk, i ringer
  • Olje og smør

 

Fremgangsmåte:

  • Hakk estragon og bland den sammen med sennepen
  • Smør blandingen rundt hele kyllingen
  • Brun den godt på alle sider i en gryte
  • Vask og skrubb potetene og ha dem i gryten
  • Ha kyllingkraft eller buljong i gryten
  • Tilsett sitronskall, saft og litt mer sennep og krydder
  • Legg på lokk og la det småkoke ca 30 minutter
  • Tilsett fløte og smak til med mer krydder, urter og sennep
  • La det småkoke videre i ca 20 minutter
  • Tilsett så vårløk og bladpersille
  • La det trekke med i ca 5 minutter
  • Servér godt brød ved siden av

 

Oppskriften bygger på en oppskrift jeg fant i Mat fra Norge nr 5/2016

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


− seks = 1

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *