Spaghetti Carbonara med sting

IMG 0156

Spaghetti Carbonara er kanskje den mest kjente spaghettiretten her i landet. «Alle» har spist det en eller annen gang og på en eller annen måte, enten som halvfabrikata fra poser, på en trattoria i Roma eller en hjemmelaget versjon.  Noen foretrekker den ganske sterk med mye pepper og hvitløk, andre vil ha den mild.

Denne carbonaraen er imidlertid spicy på grunn av krydderet jeg kjøpte på Campo de Fiori forrige gang jeg var i Roma. Det inneholder bl.a. tørket chili og hvis du vil ha en spicy versjon på din carbonara kan du tilsette 1 rød chili i stedet for dette krydderet (hvis du ikke har det i skapet da)

Dette er favorittpastaen til Jørn, så da spiser han for 3. Oppskriften her er beregnet til 4, altså 1 til meg og 3 til ham.

I denne retten bruker jeg økologisk fullkornpasta, men du velger den typen som passer deg best.

 

Ingredienser:

  • 200 g bacon i biter
  • 200 gram edamamebønner eller grønne erter
  • 2 ss olje
  • 3 egg
  • 1 boks matfløte
  • 1 ss andefett hvis du har eller bruk vanlig smør. Andefett anbefales!
IMG 0155
  • ca 75 g nyrevet parmesan + litt til å drysse over maten ved servering
  • Grovmalt pepper
  • 2 små chilier uten frø, finhakket eller spesialkrydder
  • 1 vårløk, hakket
  • 1 neve frisk oregano, hakket
  • Hvitløk (jeg bruker ganske mye, ca 4-5 fedd)
  • Spagetti
 

Fremgangsmåte:

 
  • Skjær bacon i terninger og brun det langsomt sammen med oljen. Det er viktig at det ikke blir sprøstekt.
  • Dryss på pepper og spesialkrydder og la finhakket hvitløk og chili surre med.
  • Tilsett edamamebønner/ erter og frisk oregano
  • Tilsett andefett eller 1 ss smør
  • Kok pasta
  • Visp eggene sammen med fløten, salt og litt pepper
  • Rør i parmesanosten
  • Hell vannet av spaghettien og la den renne godt av
  • Legg den deretter i pannen og vend den sammen med bacon og krydder så det blir godt blandet
  • Trekk pannen bort fra platen.
  • Hell i eggemassen og bland den raskt sammen med pastaen uten at eggene stivner. Sausen skal være kremaktig.
  • Ta det hele over i et fat eller servér fra pannen
  • Dryss nykvernet pepper over
  • Husk nyrevet parmesan ved siden av!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *