Ovnsbakt varmrøkt pepperlaks med pasta

IMG 0134

Denne retten er utrolig god, mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. I utgangspunktet er jeg ikke så glad i varmrøkt laks, men hadde lest om en rett der den ble bakt i ovnen. Det fikk jeg lyst til å prøve, og det var en fulltreffer!

Det er ikke siste gang jeg lager dette.

Oppskriften er forresten beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

  • 400 gram pastaskruer
  • 1 stor sjalottløk eller 2 små, i skiver
  • 2 vårløk i ringer
  • 1/2 purre i ringer
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 squash i terninger
  • saft av 1 sitron
  • 300 gram varmrøkt pepperlaks
  • frisk estragon
  • frisk oregano
  • revet ost (jarlsberg, mozarella el.l.)
  • revet parmesan
  • 1 liten boks matfløte
  • 1/2 boks lettrømme
  • salt og pepper
  • Brødrasp/ panko

 

Fremgangsmåte:

  • Kok pastaen al dente og avkjøl
  • Del opp grønnsakene
  • Ha pastaen over i et ildfast fat
  • legg grønnsaker og urter over
  • Fjern skinnet på laksen og riv den i mindre stykker
  • Legg den over i det ildfaste fatet
  • Vend fisk, pasta og grønnsaker sammen
  • Smak til med salt og pepper
  • Bland fløte, rømme og sitronsaft og hell over, bland godt sammen
  • Dryss over revet ost og parmesan
  • Dryss til slutt over brødrasp eller panko
  • Stek i forvarmet ovn, 210 grader, il osten er gylllen og sprø, ca 25-30 minutter
  • Serveres med salat, godt brød og evt en rømmedressing

 

IMG 0132

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *