Tomatsuppe med pasta

IMG 0149

Nå er det tid for en suppeoppskrift på bloggen igjen synes jeg. Denne tomatsuppen serverte jeg på kjøttfri mandag så den er altså uten kjøtt av noe slag. Men jeg serverte små, spicy kjøttboller i en skål ved siden av for de som helst vil ha noe å tygge på.

Denne suppen er litt spicy, men ikke veldig. Jeg har droppet finhakket chili, men har tilsatt 1 ts chilipaste for å få litt sting.

Ved siden av serverte jeg hjemmebakt knekkebrød, du finner oppskrift på det HER.

Jeg har flere oppskrifter på tomatsuppe på bloggen, du finner dem HER.

Godt råd:

Finn fram alle ingrediensene før du begynner å lage suppen da går selve tilberedningsprosessen mye raskere

 

Ingredienser 4 posjoner:

  • 1/2 pakke pastaskruer
  • 2 bokser italienske tomater, Mutti er bra
  • 1/2 boks tomatpuré, ca 2 ss
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • Raps/ olivenolje
  • 1 ts chilpaste
  • 8 dl kylling- eller grønnsakskraft, evt buljong
  • 2 vårløk, hakket
  • hakket frisk estragon og basilikum
  • litt balsamicoeddik
  • Havsalt og hvit pepper
  • Evt 1 pakke rå italiensk pølse (Jacobs) – eller det du har lyst på
  • Basilikum og evt oregano til pynt

Fremgangsmåte:

  • Start med å koke pastaskruene al dente og avkjøl dem
  • Ha olje i gryten
  • Surr løk, hvitløk og vårløk til det har blitt mykt
  • Tilsett chilpaste og tomatpuré og bland sammen med løken
  • La dette surre et par minutter
  • Hell tomatboksene i kjelen sammen med kylling/ grønnsakskraften
  • Tilsett hakkede urter
  • La det hele koke opp
  • Tilsett litt balsamicoeddik
  • Smak til med krydder og urter
  • Serveres rykende varm med knekkebrød ved siden av

IMG 0150

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *