Isgalt med chorizo, stekte grønnsaker og svart ris

IMG 3887

Isgalt er ikke den første fisken man treffer på når man ser i fiskedisken, men når den først er der bør du kjøpe den. Det er nemlig en nydelig fisk som smaker litt av skalldyr. Den er noe fastere i fisken enn torsk, litt mer å tygge på liksom.

Jeg kjøpte ferdig rensede filéter som jeg bakte i ovnen med godt resultat. Ved siden av serverte jeg stekte grønnsaker og svart ris. Svart ris er vel ikke det som er mest vanlig, men du får kjøpt den i spesialforretninger som f.eks. Gutta på Haugen. Jeg kjøpte min i Torvhallene i København. Foruten å være dekorativ så smaker denne risen mye bedre enn vanlig ris synes jeg. Og ikke nok med det, den inneholder mer antioksidanter enn blåbær og har mindre sukker og mer fiber enn hvit ris.

IMG 3890

Den tar lenger tid å tilberede enn hvit ris, først skal den skylles og deretter kokes i 45 minutter. Men den lager seg jo selv så det er jo bare å la den stå og koke mens du lager resten av maten.

Ingredienser:

  • 500 gram isgaltfilét
  • salt og pepper
  • Olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 pk Jacobs rå chorizopølse
  • 1 brett små cherrytomater, delt i to
  • 4 små gulrøtter i tynne skiver
  • 1 løk i skiver
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 squash i terninger

Fremgangsmåte:

Start med å sette over risen

  • Sjekk at filétene er helt uten bein
  • Krydre dem med salt og pepper
  • Legg dem i en ildfast form og la det stå på benken til det skal inn i ovnen
  • Sett stekovnen på 180 grader
  • Ha litt olje i en panne og varm opp ved middels varme
  • Rens løk, hvitlk og gulrøtter og ha i pannen
  • Surr til det er mykt
  • Ta det opp av pannen og sett til side
  • Klem nå ut små «boller» av chorizopølsen rett i pannen
  • La det steke på middels varme til chorizobollene er gjennomstekt
  • Ha grønnsakblandingen tilbake i pannen
  • Sett fisken i ovnen og a den bake i 10-12 minutter til den flaker seg
  • Ha squash og cherrytomater i pannen og la det surre på lav varme til fisken er ferdig
IMG 3889

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *