Sashimi med mangosalat og ponzusaus

IMG 0105

Sashimi er noe jeg gjerne skulle spise annenhver dag, jeg elsker det rett og slett. Jeg foretrekker absolutt sashimi fremfor maki, nigiri og andre typer selv om jeg liker det også.

Speisielt om sommeren synes jeg det er vanskelig å finne på mat som smaker, men sashimi smaker aldeles utmerket enten det er sommer eller vinter. Man kan variere med ulike typer fisk og med ulike typer tilbehør. Jeg liker godt torsk også, men da er det viktig å huske å fryse fisken først. Det slipper man med salmalaks, så det er jo enklest å bruke det.

Jeg liker best å lage tilbehøret selv og det er smart å starte med ponzusausen siden den skal trekke en stund.

 

Ponzo1 thumb

  • 1 dl kecap manis
  • saft av 1/2 lime + skallet (kun det grønne)
  • 1 ts frisk, revet ingefær
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 ss hakket koriander
  • 1 ts finhakket kinesisk hvitløk
  • 2 ss vanlig soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Bland alt sammen i en bolle og la det stå noen minutter slik at smakene får «satt seg». Holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.

Mangosalaten lager du enkelt og greit ved å blande:

  • 1/2 salathode
  • 1 god mango i små terninger
  • 1/2 agurk i små terninger (kan bruke avocado i stedet for agurk)
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 2 store vårløk i tynne skiver
  • saft av 1/2 lime
  • 1 neve koriander, grovhakket
  • evt litt sesamfrø
  • wasabimajones (kan sløyfes)

 

Fordel salaten på fatet og legg skiver av fisken over eller server salaten i en bolle ved siden av. Klem ut små topper med wasabimajonesen eller server den også ved siden av.

Dette er virkelig snadder.

IMG 0106

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *