Involtini i form

IMG 3965

Involtini er en rett som brukes mye i Italia og den kan lages som vegetarrett eller tilsettes kylling, skinke eller noe annet man liker. Selv foretrekker jeg den helst vegetarisk, men det er opp til den enkelte.

Den kan også serveres på forskjellige måter, enten som forrett ved at man lager små aubergineruller som man har fylt med det man ønsker og fester dem sammen med en tannstikker el.l. En annen måte er å servere det som hovedrett ved at man baker retten i ovnen i en fyldig saus. Begge deler er snaskens.

Det er ganske tidkrevende å lage i forhold til mye annet, blant annet må du først la aubergineskivene svette for å få ut bitterstoffene, så skal de stekes i panne til de blir myke og kan rulles, det skal lages tomatsaus og fyll tl auberginerullene. Det tar 1,5-2 timer, men innimelom bør man ta seg tid. Dette er en av mine favorittretter.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 aubergine skåret i skiver på langs
  • 1 stk mozarella, gjerne bøffel i små terninger
  • 4 stk plommetomater uten innmat, hakket
  • 4 ss kapers
  • 4 ss pistasjenøtter eller pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 klype frisk basilikum, hakket

Fremgangsmåte:

  • Fordel aubergineskivene på et kjøkkenhåndkle og dryss over salt for å fjerne bitterstoffet
IMG 3962
  • Etter ca 10 minutter skyller du av saltet og tørker dem
  • Stek skivene i olivenolje til de er myke
  • Bland sammen mozzarella, tomat, kapers osv og fordel dette på de stekte aubergineskivene
IMG 3963
  • Rull sammen og legg i en ildfast form
IMG 3966
  • Hell over tomatsausen og topp med mozarellaost (hard)
IMG 3968
  • Stek i ovn ved 200 grader til det er gyldent og gjennomvarmt, ca 15-20minutter
IMG 3969

 

Sausen

  • 1 løk i skiver
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/4 squash i terninger
  • 1 boks italienske tomater (Mutti er fin)
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • litt kajennepepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær løken i skiver, hakk hvitløken og surr i olje til de er myke
  • Tilsett squash i terninger og la det surre med noen minutter
  • Tilsett tomatene og bland
  • Hakk frisk basilikum og ha oppi sausen
  • Krydre og smak til

Retten kan spises som den er eller sammen med ris, små ovnsbakte poteter, pasta, godt brød eller hva du har lyst på.

IMG 3971

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *