Gratinerte italienske kjøttboller med pasta

IMG 3895

Dette er en skikkelig digg rett som jeg tror de aller fleste liker, av de som spiser kjøtt da. Disse kjøttbollene både lukter og smaker av Italia slik at i alle fall jeg får lyst på en tur dit igjen. Enkelt å lage er det også og ikke spesielt tidkrevende.

Om du slenger med en deilig grønn salat så blir det perfekt etter min mening.

 

Ingredienser kjøttboller:

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss hakket, frisk oregano
  • 2 ss hakket, frisk basilikum
  • 1/2 dl parmesanost, revet
  • 1 egg, sammenvispet
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • havsalt og pepper

 

Ingredienser tomatsaus:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 squash i terninger
  • 1/2 ts sukker
  • 1 boks italienske tomater
  • 1 neve basilikum, grovhakket

 

Topping:

  • Revet mozarellaost

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør godt sammen
  • Rull ganske store kjøttboller, ca 1 ss
  • Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 30 minutter
  • Start med tomatsausen ved å varme opp olje
  • Ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank og myk, ca 5-6 minutter
  • Tilsett squash
  • Ha i tomater og sukker
  • La dette putre under lokk i 15 minutter på svak varme
  • Smak til med salt og pepper og rør inn hakket basilikum
  • Sett ovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form
  • Ha olivenolje i stekepannen og stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomsekte og har fått fin farge
  • Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett
  • Hell over tomatsausen og la den renne ned mellom kjøttbollene
  • Strø over osten
  • Stek i ovnen i ca 15 minutter til osten har fått en fin gylden farge
  • Serveres med pasta i en eller annen form
  • Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Godt.no

    Print Friendly, PDF & Email

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *