Helstekt kylling med appelsin

IMG 3277

Å helsteke kylling er både godt og enkelt. Det smaker SÅ mye bedre enn å kjøpe en ferdig grillet kylling. Jeg kjøper alltid en stor og god kylling, enten fra Stange eller Louise som jeg brukte denne gangen. Den er litt dyrere enn «vanlig» kylling, men absolutt verdt pengene.

Appelsin sammen med kylling smaker nydelig. Denne gangen valgte jeg å fylle den med appelsin, men det smaker også deilig med en appelsinsaus i stedet for eller i tillegg til å fylle den.

Som tilbehør er det godt med en appelsinsalat, men bruk det du liker best.

Denne oppskriften tilstrekkelig til 6 personer.

 

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • 1 sitron
  • 2 appelsiner
  • 1-2 rødløk, hakket
  • 6 hvitløkfedd, hakket
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • noen skiver smør
  • 2 appelsiner
  • 2 ½ dl vann
  • 1/2 buljongterning

Fremgangsmåte:

  • Gni kyllingen inn med en halv sitron
  • Bland krydderet med oljen og pensle krydderblandingen over kyllingen
  • Hakk rødløk og hvitløk og del en av appelsinene i båter og legg det inn i kyllingens hulrom

IMG 3272

  • Legg noen skiver med meierismør over kyllingen

IMG 3273

  • Bind opp kyllingen
  • Press ut saften av den andre appelsinen og den halve sitronen og ha i en kjele
  • Tilsett vannet og buljongterningen
  • Kok opp og la det koke inn til halvparten
  • Sett kyllingen midt i ovnen og stek ved 180 grader i 1 1/2 time, men dette er avhengig av størrelsen
  • Øs appelsinsausen over kyllingen noen ganger under stekingen
  • Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en stekenål i låret. Safen som kommer ut skal være klar. Er den blank må du steke kyllingen lenger.
IMG 3274
  • Ta ut kylningen når den er ferdig, dekk den til og la den hvile 15-20 minutter
  • Fjern appelsin/ løkblandingen i hulrommet
  • Servér kyllingen med ris eller ovnsbakte småpoteter og en salat ved siden av
IMG 3275
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *