Enkel kyllingcurry

IMG 3293

Denne curryen smaker deilig og er enkel å lage. En fin hverdagsrett som  kan gjøres enda enklere ved å bruke kyllingrester eller ferdig grillet kylling. Men jeg vil påpeke at smaken blir en helt annen om man bruker kyllingfilét og lager den fra grunnen av,

 

Ingredienser:

 

  • 4 kyllingfiléter i biter
  • 1 hel hvitløk, hakket (ca 8 fedd)
  • 1 tommel ingefær, finhakket (ca 3 cm)
  • 2 ss karripulver
  • 1 ss spisskummen
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 2 løk, hakket
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt naturell
  • 1/2 søt paprika i små terninger
  • 1 rød chili, hakket
  • saft av 1/2 lime
  • 1 ts brunt sukker
  • salt og pepper
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

  • Kok risen etter anvisning på pakken
  • Finn fram en panne med høye kanter eller en kjele og ha i olje
  • Ha kyllingbitene i pannen og brun dem i ca 2-3 minutter
  • Legg kyllingbitene i en bolle og sett til side
  • Surr løk, hvitløk, chili, paprike og ingefær et par minutter (må ikke bli brunt)
  • Tilsett karripulver og spisskummen og surr videre noen minutter
  • Tilsett tomatpuré og bland godt
  • Tilsett vannet og la det hele koke opp
  • Sett på lokk og la det småkoke i ca 10 minutter
  • Rør inn yoghurt
  • Legg i kyllingbitene og la det småkoke videre i ca 5-6 minutter  minutter til kyllingen er ferdig
  • Smak til med krydder og koriander

Serveres med jasminris og evt en salat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *