Butterchicken a la Ramsey

IMG 3183

Butterchicken er en velkjent rett i det indiske kjøkken og serveres på de fleste indiske restauranter både i India og utenfor.

Som annen indisk mat inneholder denne retten mye krydder, og kan oppleves som i overkant sterk for noen. Om du likevel har lyst til å lage retten kan du da bare redusere på kryddermengden.

Denne oppskriften er også ganske sterk, men er tilpasset norske smaksløker. Jeg anbefaler likevel å servere raita (agurk og yoghurt) og mangolassi ved siden av. Dette demper smaken når det «svir i munnen». Naanbrød er også naturlig følge til indisk mat.

Dette er min favoritt når det gjelder indisk mat, helt nydelig. Vel verdt tiden det tar å tilberede den.

Jeg har forenklet oppskriften en del, du finner originaloppskriften HER

Oppskriften er beregnet til 4 personer

 

800 gram kyllingfilét av god kvalitet, f.eks. Stangekylling

 

Marinade:

  • 30 gram finrevet hvitløk
  • 30 gram finrevet ingefær
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 ts chilipulver
  • 1ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ss sitronsaft
  • 1,5 ss solsikkeolje

 

Marinér kyllingen:

IMG 3177

  • Bland alle ingrediensene til marinaden
  • Del kyllingfiléten i 2 deler, skyll og tørk
  • Legg kyllingen i marinaden
  • Dekk med plastikk og la det stå kjølig minst 4-5 timer

 

Etter marineringen:

  • Tørk av kyllingen og legg filéten på et stekebrett
  • Stek omtrent i 10 minutter ved 200 grader
  • Avkjøl kyllingen før du deler den i mindre biter

 

Saus:

  • 20 g usaltet smør
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 tommel finhakket ingefær
  • 3 kardemommefrø (ta av belgen og knus i morter)
  • 3 hele korianderfrø, knust i morter
  • 1 laurbærblad
  • 2 nellikspiker
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts hot chilipulver
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 3 ss sitronsaft
  • 100 g usaltet smør
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1,5 ss sukker
  • 2 ss hakket koriander (garnityr)

Fremgangsmåte:

IMG 3187

 

  • Smelt smøret, 20 gram, i en gryte og tilsett hvitløk og ingefær
  • Surr i 1.5 minutt på middels varme
  • Tilsett kardemomme, laurbærblad, nellik, koriander, garam masala, gurkemeie og chilipulver
  • Rør godt og la det surre 1,5 minutt
  • Rør inn tomatpuré og sitronsaft
  • La det småkoke noen minutter
  • Tilsett smøret litt etter litt og rør til smøret har smeltet
  • Tilsett fløte og rør til sausen er ferdig
  • Bruk en stavmixer og bland sausen godt, eller ha den i en blender
  • Sil sausen over i en kjele
  • Tilsett evt litt vann
  • Kok opp sausen og la den småputre i 5 minutter
  • Rør inn sukker og smak til med salt
  • Tilsett kyllingbitene
  • La dette surre i ca 5 minutter
  • Dryss over koriander

 

Serveres med mangolassi, ris, raita og nanbrød

 

Mangolassi:

Mangolassi brukes mye i det indiske kjøkken, det balanserer smakene slik at sterk mat virker mildere.

Mango lassi

 

Ingredienser:

  • 2 modne mango eller evt frosne mangobiter
  • 1 dl kaldt vann
  • 2 dl naturell yoghurt (tyrkisk)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl kremfløte (kan utelates, men smaker nydelig)
  • isbiter

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alt i en blender og blend til alt er blandet
  • Gjør dette evt i flere omganger

 

Du finner oppskrift på mine Naanbrød HER:

IMG 3183

 

Min oppskrift på Raita kan jeg absolutt anbefale, du finner den HER

IMG 3180

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *