bakst bakverk boller, gjærbakst hveteboller

februar 10, 2016 at 11:12 am

Farlig gode boller

IMG 3153

Det er ikke så ofte jeg lager hveteboller lenger, det er stort sett bare til fastlaven. Men det er jo folk der ute som lager det mye oftere enn meg og her har dere en knallgod oppskrift.

Jeg har flere bolleoppskrifter på bloggen, du finner dem under tagen bakst.

 

Ingredienser:

  • 0,5 liter melk
  • 150 gram sukker
  • 1 egg
  • 25 gram gjær, (1/2 pakke tørrgjær)
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 900 gram siktet hvetemel
  • 150 gram mykt smør
  • 1 egg tilpensling

 

Fremgangsmåte:

  • Ha det tørre i bakebollen, men hold av ca 150 gram av melet
  • Dryss tørrgjæren opp i det tørre
  • Varm melk til fingervarmt
  • Tilsett melk og egget i melblandingen mens maskinen går
  • Elt deigen i ca 10 minutter
  • Tilsett deretter smør i terninger (ca 1 ss) og la maskinen elte inn smøret før du tilsetter en ny smørterning
  • Elt deigen ca 10 minutter
  • Legg plastfolie over bakebollen og la den heve i ca 60 minutter
  • Ta deigen ut på bakebordet og del den i 4 emner
  • Del hvert emne opp i deler etter hvor store du ønsker bollene
  • Form boller og sett på et bakpapirkledd plate
  • Jeg dyttet sjokolade inn i noen av dem og rosiner i noen, resten lot jeg være uten fyll
  • La bollene heve ca 30-40 minutter
  • Pensle med sammenpisket egg
  • Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter
  • Avkjøles på rist

IMG 3152

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *