Vegetarburger med kikerter og grønnål

IMG 3136

I det siste har jeg spist enda mer grønnsaker enn jeg vanligvis gjør, og det er ikke dårlig siden jeg alltid spiser mye grønnsaker.

Dette er hittil min favoritt- veggisburger, både når det gjelder smak og tilberedning. Mange vegetarburgere er litt vanskelige å steke fordi deigen er løs og lett faller fra hverandre, men slik er ikke denne. Det er like enkelt å steke denne som det er å steke vanlige burgere.

Som tilbehør hadde jeg burgerbrød laget av spelt, disse finner du oppskrift på HER.

 

Ingredienser:

  • 4-5 gulrøtter, middels store
  • 1 sellerirot, ca 300 gram
  • 2 pastinakker, ca 300 gram
  • 1 fennikel
  • 1 løk, finhakket
  • 4-5 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 pk kikerter, Go Green
  • 3 egg
  • 4 ss hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 2 ss soyasauce
  • salt og pepper
  • Olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell alle rotfruktene og riv dem
  • Finhakk løk, hvitløk og chili
  • Bland kikertene sammen med soyasauce, mel , havvregryn og krydder
  • Blad grønnsakene inn i kikertblandingen (Bland godt)
  • Ha olje i pannen og form burgere av rotfruktfarsen
IMG 3132
  • Stek dem til overflaten er gylden og skru ned varmen
  • Snu dem forsiktig og stek dem på den andre siden
IMG 3133

 

Grønnkålraita

  • 1/2 pose ferdig renset og vasket grønnkål
  • gresk yoghurt
  • malt spisskummen
  • salt og pepper
  • Hakk grønnkålen i mindre biter og bland med yoghurt og spisskummin

 

Burgerne serveres som «vanlige» burgere, ost, tomat, forskjellige sauser etc

IMG 3135

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *