Torskekaker med mangosalsa og ovnsstekte morenepoteter

IMG 3063

Disse kakene kan du lage med den hvite fisken du ønsker; sei, hyse, lange el.l. Jeg valgte torsk fordi det var den eneste filéten de hadde i fiskedisken denne dagen. Det blir godt uansett hvilken fisk du bruker. Og hjemmelagde fiskekaker er jo så uendelig mye bedre enn de ferdigkjøpte, det synes i alle fall jeg. Ikke tar det lang  tid heller, i alle fall ikke hvis du kjøper filét.

Oppskriften nedenfor holder til 2-3 personer.

 

Ingredienser:

  • 6-700 gram hvit fiskefilét av torsk, sei. hyse eller det du måtte ønske
  • 1/2 finhakket purre
  • 1 egg
  • saften av 1/2 lime
  • muskat
  • wasabi og sesamkrydder
  • salt og sitronpepper

 

Fremgangsmåte

  • Finhakk eller skrap fiskefiléten og ha over i en bolle
  • finhakk purren
  • pisk egget sammen
  • Bland dette sammen i en bolle
  • Smak til med krydder
  • La stå i kjøleskapet  en times tid så krydrene får satt seg
  • Form fiskekaker i passende størrelse
  • Stek i olje/ smør ved middels varme til de er ferdige

IMG 3060

Smaker deilig kalde som pålegg også

 

Mangosalsa

  • 1 mango i terninger
  • 1 avocado i terninger
  • 1 rød chili, finhakket
  • litt hakket koriander (kan byttes ut med persille hvis du ikke liker koriander)
  • salt og pepper
  • litt hvitvinseddik
  • litt olje

Serveres med en dressing av creme fraishe og yoghurt naturell som smakes til med urter og krydder

IMG 3061

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *