Torskefilét med bønnesalat og potetmos

IMG 2894

Torsk er en av de beste fiskene jeg vet  selv om jeg er veldig glad i andre fiskeslag også. I og med at jeg bruker torsk så ofte må jeg prøve å finne på nye måter å servere den på, så denne gangen ble den servert på en spicy salat med svarte bønner og med potetmos ved siden av. Det smakte nydelig , men det skal vel godt gjøres å få fersk torsk til å smake noe annet enn godt 🙂

Det går kjapt å lage retten også, det som tar mest tid er potetmosen hvis du ikke har ferdig kokte poteter da. Eller så kan du jo droppe potetene siden det er bønner i tilbehøret 🙂

Ingredienser:

  • Torskefilét, beregn ca 200 gram per person
  • salt, pepper og wasabi- sesamkrydder
  • 1 pakke svarte bønner, go green
  • 6 cherrytomater
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 liten rød chili, finhakket
  • 1 cm frisk ingefær, finhakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1/2 dl vann
  • 1 ts honning 

 

Fremgangsmåte:

  • Skyll bønnene i kaldt vann
  • hakk cherrytomatene 
  • Bland alle grønnsakene til salaten i en bolle
  • Bland olje, eddik, vann og honning og hell over bønnesalaten
  • La stå på benken 15-20 minutter
  • Finrens torskefiléten og del den i passe stykker
  • Krydre filétene på begge sider med salt og pepper 
  • Ha olje og litt smør i en ildfast form og legg fiskestykkene oppi
  • Bak fisken ved 200 grader i ca 10 minutter til den flaker seg
  • Legg bønnesalaten på tallerkenen
  • Legg deretter potetmos i midten
  • Plassér fisken oppå
IMG 2893
 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *