Søtpotetsuppe

IMG 2925

Søtpotetsuppe smaker nydelig, og den ser også fin ut med den strålende gulfargen. Jeg har flere søtpotetsupper på bloggen, du finner dem HER. Men denne suppen er litt annerledes enn de andre fordi den inneholder fløte i stedet for kokosmelk. Du kan velge om du vil servere den helt vegetarisk eller tilsette et eller annet, som for eksempel kjøttboller, kylling , pølser el.l.. For å fremheve gulfargen  har jeg tilsatt 1/2 ts gurkemeie og litt cayennepepper .

Ingredienser:

  • 2 søtpoteter i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 rødløk i skiver
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 cm frisk ingefær, hakket
  • 1 liter vann
  • 2 buljongterninger eller fond
  • 3 dl matfløte
  • saften av 1 lime
  • hakket koriander
  • salt og pepper
  • evt litt gurkemeie og cayennepepper

 

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, hvitløk, chili og ingefær i gryten til det er blankt
  • Tilsett søtpoteter, gulrøtter, vann og buljong og la det koke ca 30 minutter eller til det er mykt
  • Bruk stavmikseren og kjør det hele sammen til en glatt grøt
  • Tilsett fløte og limesaft
  • Om suppen virker for tykk tilsetter du bare mer vann/ buljong
  • Smak til med krydder og tilsett koriander
  • Ringle gjerne litt olje over suppen ved servering

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *